Klanten login sluiten Wachtwoord vergeten?
Snel bestellen sluiten
 1. Alle producten

 2. IJs variaties

 3. Gebak en broodjes

 4. Snacks

 5. Vlees en gevogelte

 6. Vis

 7. Aardappel variaties

 8. Groente

 9. Soep

 10. Kant- en klaar

 11. Natuurvlees

Al 40 jaar het gemak van thuisbezorging!

Het begin van een IJspaleis

Het is 1942, midden in de oorlogsjaren, als Wout Gijzen een ijssalon opent in de voorkamer van het huis van zijn schoonvader in St. Willebrord.
Hij was net getrouwd. Zijn vader verkocht al jarenlang schepijs vanuit een duwkar op straat, dus Wout's keuze voor ijs was logisch. Het was hem letterlijk met de ijslepel ingegoten.
De kleine voorkamer, van 2 bij 3 meter, stroomde vol met dorpsgenoten die zichzelf trakteerden op de lekkernijen van Wout. Destijds was ijs nog een luxeproduct, dus was het elke keer weer een feestje.

In 1958 werd de ijssalon van Wout verbouwd en breidde Wout zijn eigen ijspaleis uit. Hij kreeg een horecavergunning en een cafetaria was geboren. Het was altijd een zoete inval bij de cafetaria en binnen no-time had ook de zoon van Wout een passie voor ijs. Toen Wout met pensioen ging, nam zoon Dre in 1967 de zaak over. Door de jaren heen was het 'ijs-imperium' van de familie flink gegroeid. Er reden een vijftal gemotoriseerde bakfietsen rond en twee klassieke type H Citroënbusjes met de bekende ijsbel.

Met de opkomst van de diepvries lanceerde Dre Gijzen in 1970 ook als eerste verpakt ijs en bracht deze persoonlijk thuis. In het najaar van 1970 kwamen er naast ijs ook andere diepvriesproducten bij. De bitterballen, een zak friet, frikandellen, doperwten en wat gebak.
 

Alles voor in de diepvries
Danzij een grotere keus aan hoogwaardige diepvriesproducten, snelle levering en een persoonlijke benadering werd IJspaleis ook buiten Sprundel opgemerkt. Vanaf 1972 werd door de heer Wijnbergen IJspaleis Utrecht opgestart en in 1974 sloot de familie Postma aan met IJspaleis St. Nicolaasga. Hierdoor werd IJspaleis al snel een landelijke succesformule, met een slogan uit die tijd "Van fabrikant naar klant door het gehele land". In de jaren daarna is IJspaleis verhuisd naar Sprundel en werden er verschillende depots opgestart van waaruit er een nog betere service naar de consument geboden kon worden. In 1996 zijn de bedrijven IJspaleis Utrecht (Almere) en IJspaleis St. Nicolaasga samengevoegd in IJspaleis Lelystad.

Er zijn nu dagelijks meer dan 75 IJspaleis-verkopers met diepvrieswagens onderweg om alle klanten door heel Nederland te bedienen. Mede door het veranderende eetpatroon, zoals kant-en-klaarmaaltijden en technische ontwikkelingen zoals de magnetron, is het assortiment van IJspaleis de laatste jaren flink gegroeid. Tot 2000 kon er alleen besteld worden via de chauffeur-verkoper of telefonisch. Sinds die tijd is internet opgekomen en kunt u ook via internet bestellen. In 2004 zijn we gestart met Lekker Thuis Maaltijd-service.
In 2013 heeft IJspaleis Lelystad zijn aktiviteiten neergelegd. Echter om de klanten in Noord Nederland wel van de vertrouwde IJspaleis produkten te voorzien wordt er vanuit Sprundel in Noord Nederland gewerkt met een bezorgdienst, waarbij we wekelijks in geheel Noord Nederland Uw vertrouwde IJspaleis produkten gratis thuis bezorgen, dit gebeurt in combinatie met de Lekker Thuis Artikelen. Hier dient er dus van te voren besteld te worden.

Inmiddels heeft Wouter (Wally) Gijzen jr. de taken in Sprundel overgenomen, ook IJspaleis past zich continue aan de veranderende markt aan, om u zo nog in de lengte der jaren van dienst te kunnen zijn en blijven.